Robotika Legend

robotika-legend

Vaše dijete sanja o tome da programira vlastitu letjelicu?
Mi imamo rješenje za Vas!

Na ovom stupnju kursa / tečaja koristimo čak tri robotička seta: Airblock, Makeblock Ultimate 2.0i LEGO Mindstorms EV3.

Airblock

Airblock je jednostavna za sastavljanje modularna letjelica uz koju Vaše dijete uči programirati. Letjelica ima mogućnost transformacije u više oblika. Koristeći Makeblock aplikaciju za grafičko-objektno programiranje, otvara se veliki prostor za kreativno učenje i igranje. Modularnost je funkcija koja se dobiva magnetskim vezama rotor modula sa kontrolnim modulom (tzv.povezivanje blokova). Svi mogu uživati u ljepoti igranja i učenja sa ovom programabilnom modularnom letjelicom.

Vaše dijete će naučiti kako kreirati vlastiti app kontroler kojim će kontrolirati Airblock.

Jednostavnom rotacijom 4 rotor modula i spajanjem na bazu (uključena u set) Airblock se transformira iz letjelice u lebdjelicu koja može ići po vodi i tlu. Kada se Airblock lebdjelica koristi u načinu rada na tlu, Airblock postaje brzi auto za „drift“ utrke, dok u načinu rada na vodi postaje vodena lebdjelica (watercraft ili hovercraf) koja vrlo jednostavno prelazi vodu lebdeći iznad površine. Ovaj tečaj pravi je izbor i za svu djecu koja žele naučiti programirati u Pythonu, Arduino IDE programiranje i Node JS pomoću našeg Makeblock Ultimate 2.0.

Makeblock Ultimate

Makeblock Ultimate 2.0 je vodeći robotički set Makeblock platforme. On sadrži različite mehaničke dijelove i elektroničke module omogućujući djeci da izrade složenije robote, steknu nova znanja i vještine te razvijaju svoju kreativnost. Sastoji se od 160+ metalnih dijelova i 80+ vrsta elektroničkih modula, uključujući i novi moćni MegaPi glavni regulator, tri motora s enkoderom, jednom robotskom polugom, četiri DC motora, tri senzora i jednog Bluetooth modula. Također dolazi sa zatvaračem i postoljem za mobitel za jednostavno fotografiranje.

Jedna od najvećih prednosti ovog robotičkog seta je mogućnost da se od njegovih dijelova izradi 10 različitih robota. Izvrstan je za učenje robotike, elektronike, grafičkog programiranja, Arduino programiranja i Python programiranja. Nakon sastavljanja robota moguće ga je kontrolirati aplikacijama na pametnim uređajima preko Bluetooth veze.

LEGO Mindstorms EV3

LEGO Mindstorms EV3 je kompleksni edukacijski robotski set koji uči mlade kritičkom razmišljanju i radi na poboljšanju njihove kreativnosti u područjima informatike, znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. On omogućava učenicima da razumiju snagu i pokrete, graf i tumače senzor rotacije podataka, razvijaju robote kompleksnog razmišljanja koristeći logičke strukture i povratne informacije senzora.

Kroz tečaj polaznici istražuju i uče programirati koristeći edukacijske robote. Pored toga stječu saznanja o funkcioniranju uređaja koje svakodnevno koriste kao što su računala i mobilni telefon, upoznaju se sa osnovama elektronike, načinima na koje se programiraju LEGO Mindstorms setovi, uče kako napraviti mobilnu aplikaciju pomoću koje će kontrolirati robota kojeg naprave.

Prijave

Prijave putem obrasca ili putem kontakt broja: 063 163 715 (Viber ili Whatsapp)

Navedena cijena odnosi se na mjesečni period ( 8sati / mjesečno ).

Testirajte vaše znanje na računaru!

Mjesto održavanja kursa / tečaja

Kursevi se održavaju u našim prostorijama.

Tematika kursa

- Što je Airblock robot ?
- Kodiranje letjelice i lebdjelice
- Mini Jet Auto
- Pneumatske lutke
- Kodiranje unicikla
- Što je Ultimate 2.0 ?
- Kodiranje i sklapanje Robotic Arm Tank
- Robot konobar
- Robot fotograf
- Samoblansirajući robot
- Robot mrav
- Katapult
- Kotrljajući robot
- Provjera znanja